Vintage och begagnade kläder

Begagnade kläder & vintage på nätet

För många klädintresserade blir kostnaden för klädkontot en diger historia. Därför väljer många att köpa begagnade kläder, s.k. second hand kläder. 

Även om det finns många sätt att köpa begagnade kläder via internet är det fortfarande second hand butikerna som dominerar marknaden för begagnade kläder i dagsläget. Många uppstickare finns dock på internet, så har man lite tid kan man verkligen fynda online. 

En stor fördel med att köpa begagnade kläder online i jämförelse med en second hand butik är priset. På senare tid har det även blivit väldig populärt med vintage-looken och det har dykt upp flera onlinebutiker med vintage tema. Många gånger kan man köpa begagnade kläder via exempelvis blocket eller andra annonssajter, vilket i regel blir betydligt billigare än i butik. Vissa sajter har dessutom aktioner på allt möjligt, så med lite tur kan man verkligen hitta begagnade kläder till vrakpriser. 

Ett vanligt problem när man köper begagnade varor osedda är naturligtvis skicket. Är man osäker bör man inte köpa dyra varor eller kläder utan att diskutera skicket på varan och om man har rätt att lämna tillbaka den till säljaren om man inte upplever att skicket på kläderna stämmer överens med beskrivningen. Köper man mycket kläder begagnat via aktion kommer man antagligen gå på ett par minor, men i regel tjänar man in det snabbt nog ändå.