Ekologiska kläder

Ekologiska kläder på nätet

I dagens samhälle blir fler och fler människor intresserade av ekologiska varor som inte belastar miljön mer än nödvändigt och lämnar ett minimalt koldioxidavtryck. Kläder är inget undantag, ekologiska kläder är en starkt växande marknad och utvecklingen verkar fortgå. 

Ekologiska kläder är i svåra att få tag på i traditionella butiker, men online på nätet finns det bättre förutsättningar att hitta kläder med ekologisk inriktning. Det finns vissa sajter som specialiserar sig på ekologiska varor. Många är dock från utlandet vilket ger ett alltför stort koldioxidavtryck när de således måste fraktas hit till Sverige. 

Vill man hitta lokalproducerade ekologiska kläder kan man ibland vara tvungen att leta en stund online, men i gengäld kan man hitta ett betydligt bättre utbud av ekologiska varor när man väl hittat fram till en lokal tillverkare. Utöver den varma känsla man får av att vara snäll mot miljön finns även andra vinster. Man slipper exempelvis oroa sig när larmrapport efter larmrapport kommer med information om skadliga ämnen i kläder – i ekologiska kläder finns inga märkliga ämnen.