Klänningar & kjolar

Klänningar & Kjolar på nätet

Klänningar och kjolar kommer i en mängd olika modeller, färger och andra varianter. Många webbutiker importerar även lite mer ovanliga märken så online kan man verkligen lyckas fynda – inte bara billigare – utan även mer ovanliga klänningar och kjolar. 

Kjolar

Kjolar finns i en mängd varianter och kan vara raka eller klockformade, ha veck eller plissé. Ofta bärs kjol med strumpbyxor eller leggings. 

Aftonkjol är en mer elegant typ av kjol. Till aftonkjolen kan man ha till exempel top eller linne. För att vara lite mer klädd kan man även bära jacka eller sjal och smycken. 

Kortkort eller kort-kort kallas längden på en kjol eller klänning som är av det kortare slaget. För att en kjol eller klänning skall kallas kortkort skall den inte nå längre än till mitt på låret. En kortkort kjol är en slags minikjol, som är en samlande beteckning på kjolar som slutar ovanför knäet. 

Byxkjol är vida, kjolliknande byxor som vanligen är knälånga. Byxkjolen ofta kan vara så vid att man inte ser att det är en byxkjol. 

Pennkjol kännetecknas av en rak – oftast knälång – kjol utan volym. Pennkjolar har oftast gångveck, slits eller sprund i sid- eller baksöm. 

Klänningar

Förr i tiden var ju kvinnan mer eller mindre tvungen att ha på sig en klänning till vardags. Idag är det givetvis annorlunda – man klär sig alltid efter eget tycke och smak. Ibland en enkel klänning på landet för att det är bekvämt – andra gånger väljer man bland lite mer sexiga klänningar för festen. 

Aftonklänning är en mer elegant typ av klänning, ofta axelbandslös eller med urringning. Till aftonklänningen kan man till exempel ha på sig en jacka eller sjal samt aftonhandskar, ibland kallade operahandskar, och smycken. 

Balklänning eller frackklänning är en typ av fotsid klänning utan ärmar, som enbart används vid baler och andra högtider. Oftast köper – eller hyr – man en balklänning vid speciellt högtidliga eller traditionella tillfällen såsom studentbal och liknande.