Golfkläder

Golfkläder på nätet

Att shoppa efter golfkläder online är ofta en trevlig historia, vare sig det är till dam eller herr. På senare tid har det dykt upp flertalet webbutiker som specialiserat sig särskilt på just golfutrustning och golfkläder. Detta underlättar givetvis för dig som konsument då du får en bra översikt över de olika märkena som finns samt att det oftast blir billigare mot att köpa golfkläder i vanlig butik. 

Framåt hösten när golfsäsongen drar sig mot sitt slut har onlinebutikerna ofta rea på det gångna årets golfkläder och det finns en del pengar att spara på att handla vid dessa tillfällen. 

Dresscode och golfetikett

Även om du som golfare har som främsta avsikt att hitta golfkläder som erbjuder bäst komfort och funktionalitet kräver gängse golfetikett att man klär sig enligt en viss standard. Etiketten säger generellt att man bör klä sig vårdat på offentliga golfbanor. Privata golfklubbar brukar inte sällan även ha strikta dresscodes för sina medlemmar. 

Här följer lite generella tips du kan tänka på när det gäller att välja golfkläder. Många golfbanor och klubbar i Sverige har det senaste årtiondet antagit en mycket liberalare syn när det gäller vad man kan och inte kan ha på sig på golfbanan så se dessa mer som en fingervisning i rätt riktning.

Golfskor

Även om vanliga skor ofta accepteras är de inte så praktiska att använda på golfbanan. Spelar du ofta bör du överväga att köpa ett par riktiga golfskor. Golfskor kommer i många olika priser och varianter men gemensamt för dessa är att de har mjuka plastdobbar som gör att du står stadigt och inte glider under golfsvingen.

Golfbyxor

Vanliga bomullsbyxor eller khakis är generellt accepterat. Många tillverkare av golfkläder erbjuder funktionsriktiga golfbyxor som passar bra på banan. Jeans bör och skall undvikas till varje pris då de inte följer gängse normen. Under varma dagar går det även bra att bära knälånga golfshorts. De flesta golfare försöker klä sig diskret och undvika utstickande klädsel med starka färginslag.

Golftröja

T-shirts och linnen bör undvikas helt på golfbanan. En snygg pikétröja med krage fungerar i alla lägen – gärna nedstoppad i byxorna – och är det kallare tar man med fördel på sig en v-ringad tröja eller motsvarande.

Huvudbonad

Många golfare väljer att ha på sig en golfkeps, visir eller hatt på banan. Utöver stilen som tillförs skyddar dessa mot solen och underlättar spelet. Det är även skönt att ha en golfkeps eller motsvarande i beredskap om det skulle börja regna.

Golfhandskar

En golfhandske blir snart en oumbärlig del i din golfutrustning. Utöver det ökade klubbgreppet du får minskar du risken att få blåsor i handen som lätt kan uppstå efter timmar av spel. Vid regn används särskilda regnhandskar som motstår vätan. De finaste golfhandskarna tillverkas ofta av känguruskinn som är mjuka och följsamma.

Populära golfkläder

  • Peak Performance 
  • J Lindeberg 
  • Abacus 
  • Cross Sportswear 
  • Oscar Jacobsson 
  • Adidas Golf 
  • Galvin Green 
  • Lobster Golfwear 
  • Callaway 
  • Puma