Byxor – Dam

Byxor, Jeans & Leggings på nätet 

Det kan kännas svårt att köpa byxor online från en webbutik eftersom det oftast är det klädesplagget man är mest noggrann med hur det sitter. Än svårare är det för tjejer eftersom byxorna ofta sitter tajtare än de gör på killar och bidrar ofta till det egna kroppsidealet i positiv eller negativ riktning. 

Byxor är billigare online

Detta känner givetvis de klädbutiker som finns online till och oftast är det en enkel sak att returnera byxorna om man behöver byta till en annan storlek. Fördelen med att köpa jeans, leggings och andra typer av byxor online är att man nästan alltid kommer billigare undan – utöver bekvämligheten det innebär att göra sin shopping från soffan hemma. 

Eftersom många populära jeansmärken är svenska – som Cheap Monday, Nudie Jeans och Acne Jeans – finns de att hitta hos många svenska webbutiker. Även utländska jeansmärken som Replay, Diesel och Miss Sixty brukar det finnas gott om. 

Leggings

Leggings är en typ av tights med stretch som funnits sen 1960-talet men som från 2005 gjort en stark comeback i modevärlden. Leggings är förmodligen enklaste och billigaste sättet att spetsa till din outfit på och det finns numera hur många varianter som helst, bl.a. leggings i jeans eller läder. 

Jeans

Jeansen är idag den vanligaste variant av byxa man ser på stan och samtidigt den som har flest tillverkare och modeller. Sverige har i flera år varit världsledande på jeansmode med tillverkare som Nudie Jeans, Cheap Monday och Acne Jeans. 

Tjejmodeller av jeans brukar i regel vara av stretchmaterial och tajtare än killarnas motsvarighet men givetvis finns det även baggy jeans anpassade efter kvinnliga former att köpa också. Andra populära jeansmärken är WESC, Lindeberg, Miss Sixty, Replay och Diesel.