Träningskläder – Herr

Träningskläder på nätet

Om du har betsämt dig för att börja träna för att komma i form, eller så är du redan igång och vill uppdatera dina träningskläder lite – oavsett hittar man de billigaste träningskläderna online. Beroende på vilken typ av träning du ska utföra finns det olika alternativ. Det finns ju allt från de enklaste gympabyxorna och en T-Shirt till mer specialiserade träningskläder för en specifik sport. 

Håller du på med kampsport eller simning är valet av träningskläder givetvis enkelt, men om du ska börja träna på ett gym, vad är lämpligt att ha på sig där? Ska du börja cykla eller springa själv, hur klär du dig då? 

Glöm inte bort att framgången med din träning är inte beroende av dyra och trendiga träningskläder utan att de snarare är rätt kläder för dina behov. Genom att följa dessa riktlinjer kan du lättare välja rätt kläder och komma i bättre form.

Träningsskor

Dina träningsskor är det viktigaste valet du kan göra när det gäller träningskläder. Om du skulle vara tvungen att välja ett träningsplagg att lägga pengar på – välj då dina skor. Det finns som bekant träningsskor för alla olika typer av aktivitet. 

Ska du springa – inomhus eller utomhus – leta efter ett par skor som är bekväma med bra dämpning. Samma sak gäller för promenader – det finns särskilda träningsskor framtagna specifikt för promenader. Går du på ett gym och utför ett mängd olika övningar så välj ett par skor av cross trainer modell. 

Hur du mår efter ditt träningspass beror mycket på vilka skor du har på fötterna, så se till att du är noggrann i ditt val.

Träningsbyxor och shorts

Ska du bege dig till gymmet för att träna behöver du helt enkelt ett par sköna träningsbyxor eller shorts i bomull. Många träningsbyxor har även lycra invävt i tyget för extra flexibilitet – vilket kan vara till fördel under en yogaklass – men träningsbyxor i bomull fungerar i alla lägen. 

Ska du träna utomhus finns det lite mer att tänka på. Är det kallt utomhus så är lagerprincipen en bra idé. Du kan då lägga till eller ta bort lager efter hur varm du blir och luften mellan lagerna fungerar som isolering mot kylan. 

Var noga med att träningsbyxorna eller shortsen sitter bekvämt och passar till de rörelser du ska utföra under träningen.

Träningströja

Många av riktlinjerna för byxor och shorts gäller även för tröjor. Tröjan bör vara bekväm samt flexibel om så behövs. Bomull är ett utmärkt val. Återigen, om du motionerar utomhus i kallt väder är lagerprincipen rätt väg att gå. 

Om du tränar på gymmet fungerar en bomulls-t-shirt eller linne bra. Se till att tröjan inte är för stor. Tröjor som är för stora kan begränsa rörelseförmågan under träningspass såsom aerobics och yoga. Din tröja ska titta tätt och vara flexibel för den typen av träning.