Badkläder – Herr

Badkläder på nätet

Att köpa badkläder online för en kille brukar sällan vara ett problem – det är badbyxor som gäller. Inte bara brukar man komma billigare undan; man får ett enormt utbud på nätet som vanliga butiker inte kan mäta sig med.

Badbyxor – Speedos, badshorts eller surfshorts?

När det gäller badkläder för herr brukar svängarna inte tas ut så mycket. Det enda man egentligen behöver ta beslut om är huruvida badbyxorna ska titta tight eller inte samt vilken färg man gillar. Det finns dock lite man kan ha i åtanke när man väljer badkläder för att få en så pass bra passform som möjligt. På nätet hittar man bl.a. badshorts från Armani, Panos Emporio och Hugo Boss samt surfshorts från Quiksilver, Billabong, O’Neil och Santa Cruz.

Speedos

Alla känner sig inte bekväma med Speedos – vare sig man har de på eller i egenskap av betraktare. Utöver denna badbyxa som bör undvikas på stranden till varje pris (om du inte motionssimmar eller liknande) finns det lite andra varianter att välja mellan.

Badshorts

Den vanligaste modellen på badshorts har halvlånga ben som täcker halva låret eller något mindre. Med dessa blir benen ordentligt bruna och det passar bra om du har liknande eller längre shorts till vardags under sommaren. 

Eftersom badshorts i regel sitter avslappnat och löst kan det vara ett problem att fickor och annat fulls med luft när man befinner sig i vattnet. Badbyxor i nylon brukar ha denna oönskade egenskap medans surfshorts ofta är gjorda i ett kraftigare material och längden gör att luften får svårare att tränga in.

Surfshorts

Surfshorts är i regel längre än vanliga badshorts – de brukar nå ner till knäna – och kan därför skapa synbara solränder om du har kortare shorts till vardags. Å andra sidan brukar det finnas roligare färger och mönster på surfshorts som ger ett tuffare och ungdomligare intryck.