Badkläder – Dam

Badkläder på nätet 

Badmode är något som förändras inför varje säsong precis som andra typer av kläder – ofta mer så för tjejer än killar. Vill man alltid ha det senaste och mest populära på beachen kan det vara väldigt tidsödande att behöva jaga runt efter badkläder i butikerna. 

Nuförtiden går det dock att hitta de flesta badkläderna man kan tänkas vara ute efter online på nätet. Du får inte bara tillgång till ett mycket större utbud – speciellt om du bor på en mindre ort utan så mycket att välja på – utan kommer oftast billigare undan också. 

För tjejer kan det kännas osäkert att köpa badkläder online eftersom man gärna vill kunna prova olika modeller och passformar innan man gör sitt köp. De flesta onlinebutiker har dock en väl utformad retur- och utbyteshantering som oftast fungerar snabbt och bra. Var noga med att läsa deras villkor innan du köper dina badkläder bara. Bra webbutiker har även en kommentarsfunktion på produktsidorna eller ett forum där alla konsumenter kan säga sitt. Dessa kan vara bra att läsa för att få en uppfattning om bl.a. kvalitet och storlekar. 

Till syvende och sist är det ju du själv som ska trivas och känna dig snygg i dina badkläder, vare sig du väljer en bikini, baddräkt eller något annat. Det finns egentligen inte några regler för hur man ska se ut men dessa tips kan hjälpa dig på vägen när du ska köpa badkläder online. 

Bikinis

Det finns väl få plagg som är lika svåra för tjejer att välja ut som rätt bikini. Det första man brukar fundera på är vad det får kosta. Å andra sidan går det inte att sätta ett pris på en bikini som passar och är smickrande för din kropp. Kom ihåg att en billigare bikini inte alltid följer din kroppsform lika väl som en dyrare som tar större hänsyn till den komplexitet den kvinnliga formen innehar. 

Du ska alltid utgå från din egen kroppstyp när du ska köpa bikini. Om du nu ändå ska visa så pass mycket på stranden vill du välja den bikini som passar dig bäst. Om du är en gymräv som trampar längst fram under spinningklassen är säkert valet av bikini lättare för dig än för många andra tjejer. Många kvinnor upplever dock att de har brister de vill dölja oavsett hur mycket de tränar. Som tur är finns det bikinis i alla modeller och stilar som kan framhäva dina bästa drag samtidigt som den avleder från de sämre. 

Är dina lår inte känns examplariska men du är nöjd med din överkropp framhäver en bandeau bikini dina axlar samtidigt som den drar uppmärksamheten från de kroppsdelar du är mindre nöjd med. 

En bikinitopp i kombination med shorts kan också dölja de delar du helst inte vill visa upp samtidigt som de utstrålar en lite tuffare, ungdomligare surfkänsla. Är du däremot stolt över dina ben men hellre vill dölja magen kan du prova att söker efter en snygg tankini online. 

Bikinitoppar av bh-modell passar bäst för kvinnor med större byst eller för dem som ska delta i diverse vattenaktiviteter. En bikini av modell sport-bh håller tillgångarna på plats när du ger dig ut i vågorna eller nedför vattenrutschkanan. 

En stringbikini är antingen en riktig hit eller en total katastrof för vissa kroppstyper och passar därför bäst på välformade figurer. Samtidigt innebär stringbikinin mindre bikinilinjer och solränder. Vill du vara än mer vågad kan du söka efter en microbikini, men kom ihåg att denna inte alltid är så passande på offentliga stränder och andra badplatser. 

Baddräkter

Länge var baddräkten reserverad för äldre damer och i vissa fall gravida som kände att de ville dölja så mycket som möjligt av sin kropp på stranden – av olika anledningar. Nu för tiden går det att hitta massvis av jättesnygga, designade baddräkter och tankinis online för alla storlekar och former. De senaste åren har modet gått även åt baddräkterna till och många designers har hoppat på tåget. 

Är man en lite kortare tjej fungerar en baddräkt extra bra eftersom den förlänger kroppslinjen. Enfärgade baddräkter fungerar bra men var noga med att välja en färg som passar. Svarta och andra mörka, neutrala färger absorberar solljuset och får baddräkten att tyckas tyna bort vilket kan ge en bra smalnande effekt. Att matcha färgen på baddräkten med ditt hår eller dina ögon kan också vara ett smart drag som drar uppmärksamheten uppåt. 

Mönster är också snyggt men det gäller att välja rätt mönster efter sin kroppsform. Horisontella linjer kan t.ex. få en inte så perfekt kropp att stå ut ännu mer. Å andra sidan kan vertikala linjer ge ett längre och smalare intryck.