Träningskläder – dam

Träningskläder på nätet

Så du har bestämt dig för att börja träna för att komma i form, eller så är du redan igång och vill uppdatera dina träningskläder lite. Oavsett anledning kan du komma billigare undan genom att köpa dina träningskläder online. 

Vilka träningskläder som passar bäst för just dig varierar ju ofta på grund av vilken typ av träning du kommer utföra. Det finns ju allt från de enklaste gympabyxorna och en T-Shirt till mer specialiserade träningskläder för en specifik sport. 

Håller du på med kampsport eller simning är valet av träningskläder givetvis enkelt, men om du ska börja träna på ett gym, vad är lämpligt att ha på sig där? Ska du börja cykla eller springa själv, hur klär du dig då? 

Glöm inte bort att framgången med din träning är inte beroende av dyra och trendiga träningskläder utan att de snarare är rätt kläder för dina behov. Genom att följa dessa riktlinjer kan du lättare välja rätt kläder och komma i bättre form. 

Träningsskor

Dina träningsskor är det viktigaste valet du kan göra när det gäller träningskläder. Om du skulle vara tvungen att välja ett träningsplagg att lägga pengar på – välj då dina skor. Det finns som bekant träningsskor för alla olika typer av aktivitet. 

Ska du springa – inomhus eller utomhus – leta efter ett par skor som är bekväma med bra dämpning. Samma sak gäller för promenader – det finns särkilda träningsskor framtagna specifikt för promenader. Går du på ett gym och utför ett mängd olika övningar så välj ett par skor av cross trainer modell. 

Hur du mår efter ditt träningspass beror mycket på vilka skor du har på fötterna, så se till att du är noggrann i ditt val. 

Sport BH & Sporttop

Valet av sport bh är minst lika viktigt för kvinnor som valet av skor. Tre saker är viktiga att tänka på när du väljer sport bh. Den första är stöd. Behån bör sitta tight och sitta på plats när du rör på dig. Gör olika rörelse – hoppa, svinga med armarna och spring på stället – sitter allt på plats fungerar sport behån. 

Nästa sak att titta efter är komfort. Om behån ger ett bra stöd men skär in i huden har den inte en bra passform och du får leta vidare. 

Det sista saken du ska leta efter är sport behåns förmåga att andas och ventilera när du svettas. Behån bör hjälpa till att leda bort svetten från huden.. Att hitta rätt sport bh kan ta en stund, men lägger du ner lite tid kommer du att bli nöjd.

Träningsbyxor och shorts

Ska du bege dig till gymet för att träna behöver du helt enkelt ett par sköna träningsbyxor eller shorts i bomull. Många träningsbyxor har även lycra invävt i tyget för extra flexibilitet – vilket kan vara till fördel under en yogaklass – men träningsbyxor i bomull fungerar i alla lägen. 

Ska du träna utomhus finns det lite mer att tänka på. Är det kallt utomhus så är lagerprincipen en bra idé. Du kan då lägga till eller ta bort lager efter hur varm du blir och luften mellan lagerna fungerar som isolering mot kylan. 

Var noga med att träningsbyxorna eller shortsen sitter bekvämt och passar till de rörelser du ska utföra under träningen. 

Träningsröja

Många av riktlinjerna för byxor och shorts gäller även för tröjor. Tröjan bör vara bekväm samt flexibel om så behövs. Bomull är ett utmärkt val. Återigen, om du motionerar utomhus i kallt väder är lagerprincipen rätt väg att gå. 

Om du tränar på gymmet fungerar en bomulls-t-shirt eller linne bra. Se till att tröjan inte är för stor. Tröjor som är för stora kan begränsa rörelseförmågan under träningspass såsom aerobics och yoga. Din tröja ska titta tätt och vara flexibel för den typen av träning.